Norges Metallsøkerforening på NRK Newton

Tekst: Ole Chr. Fjeld

Hos Norges Metalsøkerforening får vi mange henvendelser om hjelp. Og  stort sett klarer vi å tilby noe i den ene eller andre retningen.

Når så NRK ringte her i mars en gang og lurte på om vi kunne hjelpe de med en innspilling av programmet Newton så var vi selvfølgelig ikke så vanskelige å be.

Undertegnede som har to småtasser i Newton segmentet, har mang en gang latt seg fascinere av programmet og stilte villig opp.

Innspillingen skulle skje i Trondheim fredag 5. april. Ikke noe jordesøk med andre ord  i følge kalenderen. Jeg ble enig med produsenten om en strand som kunne brukes, og sjekket følgelig om det skulle befinne seg eventuelle fredninger i området på Kulturminnesøk  god tid i forveien. Vi er nemlig nøye på å ikke komme i konflikt med slike i Norges Metallsøkerforening. Men denne stranden så bra ut i så måte.

Fredag den 5. april ble jeg hentet tidlig på hotellet og jeg var veldig spent.

Vi dro ut i Korsvika rett utenfor Trondheim sentrum.

Denne dagen lærte jeg mye.

Denne dagen lærte jeg mye(foto: Morten Waagø, NRK- bildet brukt med tillatelse fra NRK). Jeg lærte blandt annet at man ikke skulle stå slik at man laget skygge i sekvensene når programleder Selda ble filmet)

Denne dagen lærte jeg mye (foto: Morten Waagø, NRK- bildet brukt med tillatelse fra NRK)Jeg lærte blant annet at man ikke skulle stå slik at man laget skygge i sekvensene når bare programleder Selda ble filmet.

Jeg lærte blant annet at man ikke skulle stå slik at man laget skygge i sekvensene når bare programleder Selda ble filmet. Dette lærte jeg faktisk en 4-5 ganger.

Jeg lærte at man skulle ha mobiltelefonen på  lydløs når man gjorde opptak.

Jeg lærte at neseblod ikke gjør seg så bra på tv (selveste Newton Selda lærte meg det faktisk.)

Jeg lærte at man ikke kan bruke 20 minutter på å forklare hvordan metallsøkeren fungerer.  I  hvert fall ikke metallsøkerens historie helt tilbake til 1930 tallet. Husk målgruppen Ole Christian!!! Det ble filmet en 4-5 timer og noen funn gjorde vi også.

I en sekvens hvor jeg skulle testes ble det lagt noen objekter under et teppe, så skulle jeg gjette hva det hele var (nei, jeg har ikke tenkt å fortelle hvordan det gikk).  Jeg fikk også testet Selda på omtrent samme måte. Og jeg tipper at Selda lærte at hun ikke hadde fulgt godt nok med.

Alt i alt en kjempedag med flotte folk. Selda var akkurat slik hun er på TV, Veldig blid og raus med seg selv. Både Produsent Ketil og filme/kameramannansvarlig (ingen ide om hva det heter faktisk) Morten, gjorde også  begge sitt til at dagen skulle bli fin.

Så…takk til Newton gjengen. Takk for at jeg fikk være med. Takk for alt jeg lærte. Takk for at dere tok dere bryet med å svare på mine ,sikkert, teite spørsmål. Og ikke minst, takk for at dere gjorde livet mitt litt rikere.

Hvordan det hele ble?

Vel det kan du se på NRK 1 Kl. 1830, søndag den 5 mai. Alternativt NRK super til samme tid.

Ole Christian og Selda (foto: Morten Waagø, NRK- bilde brukt med tillatelse fra NRK)

Kommentarer:

Harald Kjelstad sa: Flott artikkel. Gratulerer med status som TV-kjendis! Newton er et populært og lærerikt program jeg pleier å se sammen med datteren min, og som jeg av og til bruker i undervisningen på skolen.

Comments are closed.