Metallsøker-Ole does Norwich Dag 1

Tekst: Ole Christian Fjeld

Første søkedag for medlemmene av Norges Metallsøkerforening.

Og så var vi endelig klare, noen hakket klarere enn andre

Noen hakket klarere enn andre (Foto: Martin M.)

Vi skulle starte i et område vi hadde vært på i fjor der Martin fant skinnskrapa si. Spente la vi i vei utover det første jordet som primært bestod av gress hist og her. Det var relativt gode forhold, til tross for at det hadde vært tørt lenge.

5 minutter ut i jakten fikk jeg et klokkerent signal og den første 12 kaliber patronhylsen kom for dagen. Det skulle ikke bli den siste.

(Foto: Martin M)

Noen timer senere var jeg rimelig frustrert. Det var lite jern på dette jordet (som regel et dårlig tegn) og jeg hadde bare små fragmenter som ingen kan tyde noen ting av.

Ikke hadde jeg sett noe keramikk heller (igjen et dårlig tegn). Etter en rask samtale med de andre (som heller ikke hadde funnet noe) var det tid for et sceneskifte og vi flyttet oss raskt over til et annet jorde som nærmest virket endeløst.

Endeløse jorder (Foto: Martin M.)

Patronhylse nr. 5, 6 og 7 fant raskt sin vei oppi funntasken. Martin fant noe 1800 talls kobber, et spinnehjul dukket opp og vår venn Brad fra USA fant seg en jetton og en virkelig flott Charles den 2. halfgroat. For øvrig hamra mynt nr. 99 for hele turen. Det var omtrent det som ble funnet her tror jeg.

Over til jorde nr. 3.

Dette jordet var omtrent umulig å gå på. Bonden hadde hatt erter her, og stenglene hadde nå tørket såpass at det omtrent ikke var mulig å gå her. Jeg hadde jo ikke noe å tape, og ville i alle fall ikke tilbake til jorde nr. 2 så jeg tenkte jeg prøver nå litt. Martin på sin side gav opp omtrent før han hadde forsøkt i den tro at der det ligger en, ligger det sikkert en til. (noe det for øvrig ikke gjorde)

Etter en liten tid med en og annen enslig knapp dukket Dave opp for å kjøre oss til et enda et nytt jorde.

Vi hadde fortsatt trua

(Foto: Martin M.)

Patronhylse 8, 9 og 10 ble mine til odel og eie. På dette tidspunktet var jeg nok en smule oppgitt:

(Foto: Martin M.)

Men ikke så galt at det ikke er godt for noen. Dr. T fant sin første Longcross-mynt 30 minutter senere. En Charles den 2. Han var ytterst fornøyd kan jeg røpe.

Det gav jo inspirasjon så jeg bestemte meg for å grave min egen, og patronhylse nr. 11 ble min.

Jeg måtte tenke ut en ny strategi. Jeg bestemte meg for å henge litt på Dr. T, mens Martin satte kurs mot motsatt ende av jordet. (hvor han for øvrig plukket opp sin første kvarting og noen tokens)

Det nærmet seg slutten av dagen og jeg tror Dr. T skjønte jeg begynte å bli fortvilet. Når jeg plutselig fikk en vakker klingelyd i øret og ropte ut: NÅ DA!» ropte han entusiastisk: Så bra, hva fant du.

«Det er bare en liten dritt romer» ropte jeg irritert tilbake. Vi har funnet mange av disse små utydelige bronseromerne. Dette var en ny i rekken. Der skulle jeg imidlertid ta alvorlig feil…

Skuffet som jeg var bestemte jeg meg der og da for et eneste signal til. 10 minutter senere var patronhylse 12 et faktum.

(Foto: Martin M.)

Det får være nok for en dag. Både Martin og Dr. T hadde flere artifacts og begge hadde plukket sølv, men i morgen DA skulle det bli min tur eller…?

Kommentarer:

Thomas sa: Hei Ole Christian!

Nok en velskrevet artikkel, og især takk for introen ? Sitter her på jobb tidlig på morgenen med en god kopp kaffe og nyter minnene artikkelen din vekker til live. Når gradstokken i dag krøp ned på knappe 3 grader er det klart det føles usannsynlig lenge til neste august, men mye kan skje før den tid også ?

Skal ta fatt på neste innlegg, vet jo hva som kommer egentlig, men gleder meg uansett!

Martin sa: Ja det ble en tøff start for deg – men du kan jo trøste deg med at det bare ble verre etterhvert haha… hva med et bilde av det som ikke var en bronsjeromer

Comments are closed.